Osmangazi’den fikirleri gerçeğe dönüştüren kurs

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) çerçevesinde bu yıl ilk kez açılan Girişimcilik Kursu, iş fikri olan vatandaşlar için önemli bir fırsat oldu.

Osmangazi’den fikirleri gerçeğe dönüştüren kurs

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, genç girişimcilerin desteklenmesini içeren teşvik paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, iş fikirlerini geliştirip değerlendirmek, kurs sonunda alacakları belge ile KOSGEB’e müracaat ederek teşviklerden yararlanmak için, OSMEK tarafından düzenlenen kursa katılarak belge sahibi olmaya çalışıyor. 

Yoğun ilgi gören kursla ilgili bilgi veren OSMEK Kursları Usta Öğretici ve KOSGEB Eğitmeni Elif Şencan, ilk kez açılan kursun beklenenden fazla ilgi gördüğünü söyledi. Şencan, “Osmangazi Belediyesi’nin, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve KOSGEB işbirliğinde düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursları’ başladı. OSMEK bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen kursumuza ilgi beklenenin çok çok üzerinde. 60 kişinin alınacağı kursumuza 400’den fazla müracaat oldu” dedi. 

KOSGEB’in, eğitim, finans, sağlık ve eğlence sektörüne ilişkin iş fikirlerini desteklemediğini, bunun dışındaki tüm iş fikirlerinin destek kapsamında olduğunu belirten Elif Şencan; “Talep oldukça fazla. Girişimcilik Kursuna katılacak kursiyerleri belirlemek için, iş fikirleri ile ilgi soruları içeren 25 soruluk bir sınav, ardından da 13 sorudan oluşan bir mülakat düzenledik. Sınavda başarılı olanlar kursumuza devam edecek. Kurs sonunda alacakları belge ile devlet teşvikinden yararlanmak için KOSGEB’e müracaat etme şansı bulacak kursiyerlerimizden iş fikirleri kabul edenler, 50 bin liralık hibe ile 100 bin liralık kredi imkanından yararlanma fırsatı bulmuş olacaklar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X