Osmangazi’den “Kan Kardeşliği” kampanyası

Osmangazi Belediyesi’nin, Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) ve Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği ‘Kan Kardeşim Olur Musun?” projesi kapsamında belediye personeli kan verdi.

Osmangazi’den “Kan Kardeşliği” kampanyası

Osmangazi Belediyesi’nin, HETADER ve Kızılay işbirliğinde gerçekleştirdiği Kan Bağışı kampanyasına, belediye çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Ülkemizdeki her 100 çocuktan 4’ünde rastlanan Talasemi hastaları için yıllık 50 bin litre kana ihtiyaç olduğunu, bunun karşılanması düzenlenen kampanyalara her zaman destek olduklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi, dönem dönem bu tür kampanyalara dahil oluyor. Kızılay Kan Merkezi ile birlikte belli dönemlerde kan bağışı kampanyaları düzenleyerek, dünyada en çok aranan ve insandan başka hiçbir yerde üretme şansı bulunmayan kanı temin ederek Kızılay’a verip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

HETADER ve Kızılay işbirliğinde düzenledikleri bu kampanyanın amacının, sadece kan vermek olmadığını ifade eden Başkan Dündar,  “Kan, acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Verilen kandan numune alınarak kök hücre araştırması yapılarak, iyileştirilmesi imkansız gibi görünen bir çok hastalıkta kullanılmasına da imkan sağlamış oluyoruz. İnşallah düzenlediğimiz bu kampanya ile toplanacak kanlar ve yapılacak kök hücre taraması ile şifa bekleyen hastalara da yardımcı oluruz” diye konuştu. 

‘Kan Kardeşim Olur Musun?’ adıyla düzenlenen kampanyanın düzenleyicilerinden olan Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır, verdiği destekler için Başkan Dündar’a teşekkür etti. 

HETADER Başkan Yardımcısı ve Dört Çelik Çocuk Hastanesi Müdürü Cihat Yenigün de, “HETADER olarak 2 yıl önce kurulmuş bir derneğiz. Kurulduğu günden itibaren bizlerden desteğini esirgemeyen Başkanımız Mustafa Dündar ve Kızılay’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X