Osmangazi’den Kosova’da kardeşlik iftarı

Osmangazi Belediyesi Balkanlardaki geleneksel iftar programlarını Kosova’da sürdürdü. Belediye Başkanı Mustafa Dündar Kosova’nın 3 ayrı şehrinde 3 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.

Osmangazi’den Kosova’da kardeşlik iftarı

Priştine Meydanı’nda kururlan iftar çadırında Kosovalı’lara hitap eden Başkan Dündar Türkiye’den hemşehrilerinin  selamını  getirdiğini söylediğinde salonda alkış tufanı yaşandı. Sivil toplum kuruluşları ve vakıflarla birlikte Ramazan ayı boyunca Balkanlarda birçok etkinlikler yaptıklarını anladan Mustafa Dündar, şunları söyledi:

‘’Sosyal projeler geliştiriyoruz. Bu projelerden birisi de Eyüp Sultan Vakfı’nın Priştine’de düzenlediği iftar çadırıdır. Bu işlerin zor kısmı başlamasıdır. Başladıktan sonra burada farklı bir atmosfer oluşmasına sebep oluyor. Bunun içinde ayrıca Eyüp Sultan Vakfına teşekkür ediyoruz. Bizlerde her yıl vakıfla birlikteyiz. Bu sene 3 farklı şehirde yapıyoruz iftarlarımızı.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Burada maksat geleneklerimizi, dinimizi yaşatmak. Aynı zamanda bir manevi atmosferi de oluşturmak.  Bu iftar kardeşliğin geliştirilmesine vesile oluyor. Ramazan ayının bereketinin yayılmasına, kardeşliğin artmasına vesile oluyor. Bizler de bu maksatla ile buralardayız. Bursa’da birçok Kosovalı hemşehrimiz de var. Dolayısıyla oradaki Kosovalıların buradakilerle bir araya gelmesine vesile oluyoruz. Bu vesile ile Kosovalı kardeşlerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. İftarımıza katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.”

Priştine ile birlikte Osmangazi Belediyesi Mitrovice ve Skenderaj’da da 2 ayrı iftar çadırında toplam 3 bin kişiye iftar verdi. Ayrıca Haziran ayında gerçekleşen Obiliç’deki Sultan Murat Han’ı anma törenleri de bu yıl iftar yemekli olarak organize edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X