Osmangazi’den tarih dolu konferans

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Ertuğrul Gazi’den Osman Bey’e Cihan Devleti’nin Kuruluşu” konulu konferansta konuşan Bursa Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, “Osmanlı’yı Cihan Devleti Yapan unsurların başında adaletli bir yö

Osmangazi’den tarih dolu konferans

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kültür ve Tarih Konferanslarının üçüncüsüne konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Oğuzoğlu, Osmanlı’nın beylikten cihan devletine yükselişinin temelinde yatan unsurlar hakkında bilgiler verdi. Dünya tarihinin en uzun süre ayakta kalmış devleti olan Osmanlı’nın temellerinde, adalet, barış, hoşgörü ve siyasette belirleyici olmasının çok önemli bir etken olduğunu dile getiren Prof. Dr. Oğuzoğlu, “Tarihte bilinen en güçlü imparatorluklardan biri olan Roma İmparatorluğu’nun bile 600 yıl hüküm sürmedi. Osmanlı Devleti’nin cihan devleti olması sadece uzun süre yaşamasından değil, kendi çağlarına hükmetmesinden, gittiği coğrafyada etki yaratmasından kaynaklanıyor” diye konuştu. Konferansın sonunda, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğulları, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ederek bir çini hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X