Osmangazi’den Türkmenler’e 16 TIR yardım

Osmangazi Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye’deki Türkmenler için hazırlanan 16 Yardım TIR’ı dualar eşliğinde yola çıktı.

Osmangazi’den Türkmenler’e 16 TIR yardım

Doğanbey TOKİ Konutları yanında yer alan açık otoparkta düzenlenen törenle içerisinde yiyecek, içecek, giysi ve çeşitli ihtiyaç maddelerinin yer aldığı 16 yardım TIR’ı Suriye’deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere hareket etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, yardım tırları Kur’an-ı Kerim okunup dualar eşliğinde uğurlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayırlı bir günde hayırlı bir işe imza attıklarını ifade ederek, “Bizler, zulmün olduğu yerde zalimin karşısında, mazlumun ise yanında yer alıyoruz. Bu anlayışla Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta Doğu’da zulüm gören tüm vatandaşlar için yardımlar düzenliyoruz. Bugün de, Suriye’deki Türkmenlerimiz için 16 yardım TIR’ı gönderiyoruz. Bizler bu yardımları yaparken dil, din ve ırk ayrımı gözetmiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X