Osmangazi’nin barınağı hayata döndürüyor

Osmangazi Belediyesi tarafından 2007 yılında hizmete açılan Avrupa’nın en büyük ve en modern tesisi olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, gerçekleştirdiği tedavi ve operasyonlarla sahipsiz sokak hayvanlarına adeta yeni bir yaşam sunuyor.

Osmangazi’nin barınağı hayata döndürüyor

2015 yılının ilk 9 ayında merkeze getirilen sahipsiz sokak hayvanlarından 199 köpek medikal tedavi, 198 köpek konservatif (Koruyucu amaçlı, ameliyatsız) tedavi görerek sağlığına kavuştu. 

Yılın aynı döneminde 577 kediye medikal, 408 kediye de konservatif tedavi uygulaması gerçekleştirilirken, 101 yavrulu köpek medikal, 17 yavrulu köpek de konservatif tedavi sonucu sağlıklarına kavuştu. Merkez yetkilileri, 9 aylık sürede toplam 2 bin 132 kedi ve köpeğin de iç ve dış parazit uygulaması ve aşılamalarının yapıldığını, hastalık ve tedavi gerektiren bir soruna rastlanmayan hayvanların ise konservatif tedavi uygulamalarının ardından yapılan kısırlaştırma işlemleri sonrası, kulak küpesi ve cip takılarak alındıkları yaşam alanlarına bırakıldığını söylediler.

Barınakta aynı zamanda 9 aylık süreçte kedi ve köpeklere ortopedik ve sindirim sistemi rahatsızlıkları üzerine cerrahi müdahaleler ile fıtık ve yumuşak doku operasyonu gibi tedavi ve ameliyatlar yapılarak can dostlar sağlıklarına kavuşturuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X