Osmangazi’ye 490 milyon liralık bütçe

Osmangazi Belediyesi’nin 2017 Mali Yılı Bütçesi 490 milyon lira olarak karara bağlandı.

Osmangazi’ye 490 milyon liralık bütçe

SEYİT GÜNDOĞAN

 

CHP ve MHP gruplarının ret oyu verdiği bütçe, AK Parti Grubu’nun oyları sayesinde oy çokluğu ile kabul edildi. Giderlerin 490 milyon, gelirlerin 478 milyon 800 bin lira olarak öngörüldüğü bütçede, aradaki 11 milyon 200 bin liralık fark boçlanmayla denkleştirildi. Bütçede yatırımlara 229 milyon 847 bin lira ile yüzde 47 oranında pay ayrılması dikkat çekti.

 

Bütçeyle ilgili görüşlerini aktaran MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, bazı projelerin yap işlet devlet yöntemiyle yapılıp cari harcamaların azaltılarak bütçenin denkleştirilmesi gerektiğini belirterek, borç yükünün azaltıldığı ancak yatırımların yetersiz olduğunu söyledi. Gerçekçi bir yatırım programının izlenmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, Osmangazi Belediyesi’nin ihalelerle ilgili sessizliğini ise kabul etmediklerini söyledi. CHP Grup Sözcüsü Cevat Asa ise, bütçenin kendilerine geç ulaştığı için görüş belirtmeyeceklerini söyledi.

 

Bütçe eleştirilerine yanıt veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, en ciddi projelerin hayata geçirildiği bir dönem olduğunu belirterek, “İşimizde başarılıyız ve iddialıyız. Vatandaşa yönelik projeler hayata geçiriyoruz. Ana hedefimiz 136 mahallemize eşit hizmet dağıtmak. Bütçemizi bu hedef doğrultusunda planladık” diye konuştu.

 

CELAL BAYAR İSMİ KALDI

 

Oturumda ayrıca, Kültür, Sanat ve Çevre Komisyonu tarafından getirilen maddeyle, halk arasında Gazcılar Caddesi olarak bilinen Celal Bayar Caddesi’nin halk arasında bilindiği şeklinde Gazcılar Caddesi olarak değiştirilmesi gündeme getirildi. Maddeyle ilgili söz alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, bu maddenin 15 Temmuz ruhuna ters düştüğünü belirterek, Celal Bayar’ın 1919’dan 1923’e Milli Mücadele’nin kahramanı olduğunu söyledi. Celal Bayar’ın isminin pasifize edilmesinin ve yok edilmesinin istendiğini öne süren Aydın, bu maddenin geri çekilmesi gerektiğini savundu. Başkan Dündar, da zaten bu maddeyi reddeceklerini söyledi. Madde oy çokluğu ile reddedildi.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X