Osmangazi’ye Özbekistan’dan Kardeş Şehir

Osmangazi Belediyesi, Türkiye ile Özbekistan arasında kardeşlik bağının güçlenmesi ve kültürel değerlerin paylaşılması adına Özbekistan’ın Turakurgan Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Osmangazi’ye Özbekistan’dan Kardeş Şehir

Farklı belediyeler ile kültür, spor, folklor ve diğer alanlarda işbirliği yapmak, sorunlara ortak çözümler üretebilmek amacıyla sürdürülen kardeş şehir uygulamasına bir yenisini daha ekleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Özbekistan Turakurgan Belediye Başkanı Gulumcon Murodhucayev ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Kardeş şehir protokolü ile iki kent arasında ekonomik, sosyal, kültürel dayanışmayla köklü ilişkiler kurulması amaçlanıyor.

Protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bugün başlattığımız bu ilişkilerin uzun yıllar devam etmesi ve ekonomik, sosyal, kültürel dayanışmanın güçlenmesi adına Özbekistan’ın Turakurgan Belediyesi ile de kardeş şehir protokolü imzaladık.

Osmangazi Belediyesi olarak Türkiye ve yurtdışından toplam 25 kardeş şehrimiz bulunuyor. Bu protokol ile kardeş şehir sayımız 26 oldu.

İki ülke ve iki belediye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin herkese örnek olacak şekilde her anlamda devam etmesini diliyorum” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X