Osmanlı’nın ‘leylek hastanesi’ şifa dağıtıyor

Bursa’da 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından sakatlanmış ve yaralı leylekler başta olmak üzere göçmen kuşların bakımının yapılması amacıyla kurulan ve Türkiye’nin ilk hayvan hastanesi olan ‘Gurabahane-i Laklakan’, restorasyonun ardından 6 yıldır sokak

Osmanlı’nın ‘leylek hastanesi’ şifa dağıtıyor

‘Düşkün Leylekler Evi’ anlamına gelen Gurabahane-i Laklakan, tarihi Irgandı Köprüsü’nün yanında, Osmangazi Belediyesince restore edilen sivil mimari örneği binada, belediyenin veteriner işleri müdürlüğüne bağlı olarak kedi, köpek, kuş gibi hayvanlara hizmet veriyor. 

Aşı, enjeksiyon, pansuman gibi tedaviye yardımcı hizmetlerin verildiği merkezde, ciddi vakalar ise Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezine sevk ediliyor. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, veteriner hekim ve teknikerden oluşan tecrübeli ve profesyonel bir ekibin sokak hayvanlarının dertlerine çare aradığını söyledi. 

Merkezin öncelikli olarak leylekler, daha sonra da göçmen kuşların tedavi, bakım ve rehabilitasyonunun yapılması amacıyla Osmanlı Devleti zamanında kurulduğunu anlatan Yosun, ‘Merkez, yaklaşık 6 yıldır da Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veriyor. Yılda yaklaşık 160 hayvana bakım hizmeti veriyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X