Osmanlıspor 0-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe Başkent’te moral buldu! Son dönemde eleştiri oklarının hedefi haline gelen sarı lacivertliler, Osmanlıspor’u deplasmanda 1-0 yenerek nefes aldı. 3 puanı, bu sezon ikinci kez ilk 11’de şans bulabilen Alper Potuk’un nefis şutu getirdi.

Osmanlıspor 0-1 Fenerbahçe

Son haftalarda oynadığı futbol ve kaybettiği puanlarla eleştirilen, son 4 Süper Lig maçında 1 kez kazanabilen Fenerbahçe, Osmanlıspor deplasmanına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı.

 

Sarı lacivertlilerde teknik heyetin kararı ile kadroya alınmayan Nani’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Caner Erkin, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec ve Volkan Şen Ankara’ya getirilmeyen isimlerdi. Teknik Direktör Pereira takımını sahaya Volkan – Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali – Mehmet Topal, Josef – Diego, Markovic, Alper – van Persie 11’iyle çıkardı.

 

Süper Lig’de 3 haftadır puan alamayan ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Tonia Tisdell, Ahmet Şahin ve Muhammed Bayır karşılaşmada forma giyemedi. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ilk 11’de Artur Moraes – Hakan, Uğur, Szsuakala, Pinto – Mehmet Güven, Musa Çağıran – Torje, Ndiaye, Erdal – Umar’a yer verdi.

Fenerbahçe, deplasmanda olmasına rağmen maça baskılı başladı. Hatta Alper’le çok önemli bir fırsat yakaladı. Ancak sarı lacivertlilerin bakısını 15. dakikadan sonra yavaş yavaş etkisini yitirdi. 30. dakikada sakatlanan Markovic’in yerine oyuna dahil olan Fernandao da hava toplarında rakip kaleyi yokladı ancak topu ağlarla buluşturamadı. Ev sahibi Osmanlıspor ise rakibi geride karşılayıp hızlı akınlarla gol aradı. Ancak onlarda da yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince, Fenerbahçe’nin %70’lik bir topla oynama oranı tutturduğu ilk yarı 0-0 sona erdi.

Maçın ikinci yarısının başları, Fenerbahçe’nin golüne sahne oldu. Alper Potuk, 52. dakikada ceza sahası dışından attığı enfes golle, sarı lacivertlileri Başkent’te 1-0 öne geçirdi. O ana kadar oyunu geride kabullenen, sadece hızlı akınlarla gol arayan ve topla oynamada %35’lerde kalan ev sahibi Osmanlıspor, rakip yarı alanda daha fazla görünmeye başladı. Ancak Başkent ekibi net pozisyon üretemedi. Fenerbahçe’nin gol arayışları da sonuç vermeyince, karşılaşma Alper Potuk’un tek golüyle 1-0 sona erdi.

Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 21’e çıkardı. Üst üste 4. yenilgisini alan Osmanlıspor ise 11 puanda kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X