OSMEK hayata bağlıyor

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği OSMEK kurslarına katılan kursiyerler, öğrendikleri meslek ve sanat dallarıyla, hem kendi hem de çevresindekilerin yaşamlarına farklılık katıyor.

OSMEK hayata bağlıyor

Engelli olmasına rağmen Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme kurslarına katılarak filografi ve taş sanatı eğitimi alan Hasan Yazıcı, öğrendiklerini minik öğrencilerine aktarıp, onlarla birlikte yaptığı eserleri bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sundu. 

Serebral Palsy hastası olan ve yüzde 87 engelli olan 37 yaşındaki Hasan Yazıcı, Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl açılan meslek edindirme kurslarına katılarak fliografi ve taş sanatı dallarında eğitim aldı. Eğitimin ardından yaptığı eserlerden bir sergi açan Yazıcı, bu sergide kendisinden öğrencilerine de bu sanatı öğretmesini isteyen Mithatpaşa İlköğretim Okulu öğretmenlerinin teklifi üzerine, okulda öğrencilere ders vermeye başladı. 

Yaklaşık 4 haftalık eğitimin ardından ortaya çıkan eserleri Mahkeme Hamamı Kültür Merkezi’nde sergileyen Hasan Yazıcı, azmi ve başarısıyla herkese örnek oldu. Mithatpaşa İlköğretim Okulu 4 D sınıfı öğrencilerinden Sümeyye Pak da, “Filografi, ebru ve taş sanatı derslerine katıldım. Derslerimiz son derece eğlenceli geçti. Mutlu oldum. Yaparken de çok eğlendim. Hasan öğretmenimizle de çok eğlenceli dersler yaptık. Bundan sonra ondan öğrendiklerimle filografi ve taş sanatını yapmaya devam edeceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X