OSMEK sayesinde fakülteye girdiler

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki Resim Sanat Eğitimi Kursu, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girmek isteyenlere adeta bir akademi oluyor.

OSMEK sayesinde fakülteye girdiler

Osmangazi Belediyesi’nin yeni hizmete açtığı Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden OSMEK Resim Sanat Eğitimi Kursu, her yaştan insanı bir araya getirerek resim sanatının inceliklerini öğretiyor.

Kendisi de meslek edindirme kurslarına devam edip Güzel Sanatlar Fakültesi’ne giren, ardından OSMEK’te eğitmenliğe başlayan Pınar Kaya, Resim Sanat Eğitimi Kursu’nu ‘akademi’ olarak tanımlıyor.

Kursiyerlerin bir bölümü çizgilerle, boyalarla yeteneklerini ortaya çıkarıp rahatlarken, bir kısmı da bu alanda üniversite eğitimi alabilmek için uğraşıyor.

OSMEK  kurslarında eğitim aldıktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girip birincilikle mezun olduğunu anlatan eğitmen Pınar Kaya, “5 yıl kursiyerlik yaptım.

Kurstan aldığım bilgilerle Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazandım. Okulu da birincilikle bitirdim. Bu kurslarda çalışmayı çok seviyorum. 22 öğrencimiz var.

Güzel Sanatlar’a girmek isteyenleri burada hazırlayabiliyoruz. Burayı akademi olarak görüyorum. Çok yetenekli öğrencilerimiz var” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X