OSMEK’te eğitimler başladı

Osmangazi Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde her yıl ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) eğitimleri başladı. Bu yıl, 12 farklı merkezde 33 farklı branşta gerçekleştiri

OSMEK’te eğitimler başladı

Kursların başlaması nedeniyle Soğanlı Kültür Merkezi’ndeki eğitimlere katılan kursiyerleri ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm kursiyerlere başarılar diledi. 

Osmangazi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertekin Sevinç ile birlikte sınıfları gezen Başkan Mustafa Dündar, OSMEK’e ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.

OSMEK kurslarının, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Bu yıl 12 farklı merkezde 100 sınıf açtık. Eylül ayında başlayan kayıtlarımız sona erdi ve Ekim ayı ile birlikte eğitimlerimiz başladı. Açılan kurslara 2 bin 200 kursiyer katılıyor. Meslek sahibi olmak isteyen ya da hobi olarak bir meslek edinmek isteyen vatandaşlarımız gelip burada eğitim alarak, hayatına yeni bir heyecan katıyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlediğimiz kurslarımızın sonunda başarılı olan kursiyerlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Bu sertifikayı alan kursiyerlerimiz, hem kamuda, hem özel sektörde çok rahat iş bulabiliyor” dedi.

OSMEK tarafından açılan kurslar ise şunlar; Bilişim Teknolojileri, Bilgisayarlı Muhasebe, Office Programları Kullanımı, Autocad, Hasta Kabul Personeli, Okuma Yazma, İngilizce A1, İngilizce A2, Almanca, Arapça A1, Arapça A2, Rusça, İşaret Dili, Diksiyon, Tiyatro, Drama, Ev Mefruşatı, Giyim Üretim Teknolojileri, El Sanatları, İğne Oyası, Geleneksel El Nakışları, Filografi, Hat Sanatı, Ebru, Tezhib, Resim, Koza Tasarım, Takı Tasarımı, Çocuk Etkinlikleri (4-6 Yaş), Bağlama, Gitar, Keman ve Ney.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X