OSMEK’te pratik eğitimler başladı

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği OSMEK Kurslarından Hasta Kabul bölümüne katılan kursiyerler, teorik eğitimlerinin ardından özel bir sağlık kuruluşlarında staj eğitimi görmeye başladı.

OSMEK’te pratik eğitimler başladı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde bu yıl ilk kez açılan ve büyük ilgi gören Hasta Kabul Kursu’na katılan kursiyerler, hasta giriş ve çıkış işlemleri, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemleri, evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alınması gibi konularda staj eğitimi alıyor. 

OSMEK Kurslarının sorumlusu Burcu Aksoy, bu yıl 33 farklı branşta düzenledikleri kurslara, zaman içerisinde ilave branşlar açtıklarını, ilk kez bu yıl açtıkları Hasta Kabul Kursu’nun, sağlık sektöründeki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik gerçekleştirilmiş bir kurs olduğunu söyledi. Kursun beklediklerinden fazla ilgi gördüğünü ifade eden Aksoy, “İlk dönem kursiyerlerimiz için, Özel Hayat Hastanesinde bir de staj eğitimi gerçekleştirdik. Kursu başarıyla bitiren arkadaşlarımız, her hangi bir sağlık kuruluşunun Hasta Kabul bölümünde rahatlıkla çalışabilecekler” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; “Her yıl düzenlediğimiz OSMEK kurslarımız, vatandaşlarımızı hem meslek, hem de iş sahibi yapıyor. Yani istihdama çok ciddi katkı sağlıyor. Gelen taleplere göre açtığımız kurslardan Hasta Kabul Kursumuz, ilk kez açtığımız bir kurs olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Özellikle eğitim düzeyi yüksek arkadaşlarımızın tercih ettiği kursumuza katılan kursiyerlerimiz, teorik eğitimlerini tamamlayarak staj eğitimine başladı. Özel Hayat Hastanesi’nin Hasta Kabul servislerindeki staj dönemlerinin ardından başarılı olanlar, sertifikalarını alarak, sağlık sektörü için vasıflı birer eleman haline gelecek. Ben kendilerini kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X