OSMEK’te tatil yok

Osmangazi Belediyesi’nin 2009 yılında açtığı ve ilk günden itibaren yoğun ilgi ile büyüyen Osmangazi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), eğitimlerine yaz boyunca da ara vermeden devam ediyor.

OSMEK’te tatil yok

Toplam 13 hizmet noktasında tamamen ücretsiz olarak eğitim vererek üretim ile istihdamı destekleyen OSMEK, yaz döneminde Soğanlı Kültür Merkezi’nde bilgisayar, işaret dili, diksiyon, iğne oyası, İngilizce, web tasarım ve pazarlama perakende satış görevlisi olmak üzere 7 ayrı branşla kurslarını sürdürüyor.

​OSMEK’in, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İnsanların hayatında bir meslek sahibi olması çok önemli. Eğer bir kişinin mesleği varsa, onun işsizlikle ilgili sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Meslek sahibi olmak isteyen ya da hobi olarak bir meslek edinmek isteyen vatandaşlarımız gelip burada eğitim alarak, hayatına yeni bir heyecan katıyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlediğimiz kurslarımızın sonunda başarılı olan kursiyerlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Bu sertifikayı alan kursiyerlerimiz hem kamuda, hem özel sektörde çok rahat iş bulabiliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X