ÖSO, Bab’da iki köyü PYD/PKK’dan kurtardı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Halep’in Bab ilçesindeki çatışmalarda terör örgütü PYD/PKK’dan iki köyü kurtardı.

ÖSO, Bab’da iki köyü PYD/PKK’dan kurtardı

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) saha komutanlarından Muhammed Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin Bab ilçesinin doğusunda Tel Tuveyran ve Kaarat köyünün kontrolünü PYD/PKK’dan aldığını söyledi.

 

“DEAŞ, PYD ile rejim güçleri ittifak halinde”

 

Söz konusu köylerin çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını ifade eden Hatib, “Burada DEAŞ, PYD ile rejim güçleri ittifak halinde. DEAŞ, PYD ve rejimle çatışmadan köyleri ve beldeleri bırakıp çekiliyor” dedi.

 

Rejim güçleri, önceki gün Bab’ın doğu kesimlerinde terör örgütü DEAŞ’ın çekildiği yerlere ulaşarak PYD/PKK kontrolündeki Münbiç’e ulaşmıştı.

 

Böylece, Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirilen Bab ilçesinin güneyine konuşlanan rejim güçleri, Rakka’ya giden güzegahı kesmişti. Rejim güçleri, ÖSO’nun harekata devam etmesine engel olmak için DEAŞ’la arasına tampon bölge oluşturmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X