ÖSO Kobani`de

Peşmerge güçleri, Kobani`ye gitmek için yol alırken, Özgür Suriye Ordusu Türkiye`den kente girdi. Sınırın diğer tarafından gelen 200 ÖSO mensubu dün sabah Kobani`ye geçiş yaptı.

ÖSO Kobani`de
Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen peşmergelerden önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının Kobani’ye girdi.
 
Dün sabah erken saatlerden itibaren sınırın sıfır noktasında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun süredir boşaltılmış olan Mürşitpınar Mahallesi’ndeki ağaçlıklı bir alandan 10’arlı gruplar halinde Özgür Suriye Ordusu mensupları belirdi. Sırtlarında çantaları olan ÖSO mensupları, sınırdan geçerek Suriye tarafına gitti. Bu arada sınır hattında ÖSO’nun üzerinde doçka bulunan kamyonetlerle Kobani’de YPG kontrolündeki batı bölgesine gitmesi de dikkat çekti. ÖSO mensuplarının yurda hangi noktadan girdiği ise öğrenilemedi.
 
PEŞMERGE YOLDA
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), Suriye ‘nin Kobani kentine gönderdiği ağır silahlı Peşmergelerin konvoyu Mardin’in Nusaybin ilçesine ulaştı. Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapan konvoya, izlediği güzergah boyunca Türk zırhlı araçları eşlik etti. Biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç’a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Kobani ilçesine ulaşması bekleniyor. Peşmerge birliklerinin araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı bildirildi.
 
Bu arada dün gece Erbil’den özel uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı’na gelen Peşmergelerin de Suruç ilçesindeki sınıra yakın bir bölgede karayoluyla gelecek olan konvoyu beklediği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X