ÖSYM’nin yüzde 29’luk zammına Bursa’dan itiraz var!

Eğitim İş Şube Başkanı Yeliz Toy, ÖSYM’nin 2021 sınav başvuru ücretlerinin yüzde 29 zamlandığını dile getirerek, “Öğrenciler zaten para kazanmazlar, dolayısıyla onların 270 lira gibi bir ücreti vermesini beklemek açıklanır bir durum değil. Eğer 4 Mart’a kadar başvuru yapmazlarsa 405 lira gibi cezalı ödeme yapacaklar” dedi…

ÖSYM’nin yüzde 29’luk zammına Bursa’dan itiraz var!

Derya Demir PINAR

ÖSYM’nin 2021 sınav başvuru ücretlerinin yüzde 29 zamlandığını dile getiren Yeliz Toy, bu duruma tepki gösterdi…

Toy, şunları söyledi: “2020 yılında binlerce öğrenci ücretini ödeyemediği için sınav başvurusu yapamadı. Pandemi koşullarında yaşanan ekonomik olumsuzlukları göz önüne alırsak bu yıl daha fazla öğrenci başvuru yapamayacak. Öğrenciler zaten para kazanmazlar, dolayısıyla onların 270 lira gibi bir ücreti vermesini beklemek açıklanır bir durum değil. Eğer 4 Mart’a kadar başvuru yapmazlarsa 405 lira gibi cezalı ödeme yapacaklar. Eğitim İş’li öğretmenler olarak diyoruz ki, bize görevli parası vermeyin gönüllü olarak yer alalım sınavlarda. Ama sınavlara giriş ücretsiz olsun. Artık halkın yoksul çocukları sınava bile giremeyecek kadar büyük haksızlığa mahkum olmasın. Sınavların ücretsiz yapmasını talep ediyoruz.”

Eğitim İş olarak yaptıkları araştırma sonucunda Bursa’daki öğrencilerin çoğunun EBA TV’yi izlemediği, yüzde 55’inin de canlı derslere katılamadığı durumu ile karşılatıklarını söyleyen Toy, “Bursa’da çocukların yüzde 55’i eğitim sürecinin dışında kaldı. Şimdi lise öğrencilerini yüzyüze sınava alacağız. İlk günden itibaren her türlü imkanı sağlayan özel okul zincirlerindeki öğrencilerle, devlet okullarında derslere ulaşamayan öğrenciler sınava tabi tutulacak. Bu süreçte yapılacak sınavlar eşitsizliği derinleştirecek. Lise öğretmeniyim ve sınıfımın mevcudu 40. Sadece 4 öğrenci katılıyor derslere. Ancak ben sınav yaptığımda geri kalan 36 öğrenci sanki tüm kazanımlarını almış gibi onları sorumlu tutacağım. Bu büyük bir adaletsizlik” ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X