Otele saldırı

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’daki bir otele bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 23 kişi yaşamını yitirirken, 4 terörist öldürüldü. 33’ü yaralı 126 rehine kurtardı.

Otele saldırı

Afrika’nın batısındaki Burkina Faso’nun Başkenti Ouagadougou’dakibir otele bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlendi. 147 odalı 4 katlı otele yapılan saldırıda araçların infilak etmesinin ardından maskeli ve silahlı 3 kişinin otele girdiği görüldü. Daha çok yabancılar tarafından tercih edilen otele yapılan baskının ardından harekete geçen güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandığı belirtildi. ABD merkezli SITE istibarat grubuna göre saldırıyı Mağrib El-Kaidesi üstlendi. 

Saldırının ardından yaşanan rehine krizi, Fransız özel kuvvetlerinin de destek verdiği güvenlik güçlerinin operasyonu ile sona erdi. Aralarında Burkina Faso Çalışma Bakanı ve 33 yaralının da bulunduğu 126 kişinin kurtarıldığı. 3 terörist öldürülürken, saldırıda 23 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Terör kurbanlarının 18 farklı milletten oldukları iddia edildi. İçişleri ve Güvenlik Bakanı Simon Compaore, otelde kontrolün sağlandığını, civardaki otellerin de arandığını söyledi. Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore de, güvenlik güçlerinin 3 teröristin otelde, birinin ise yakınlardaki başka bir otelde öldürüldüğünü belirterek, teröristlerin ikisinin kadın olduğunu kaydetti.

DIŞİŞLERİ’NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’daki saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin demokratikleşme yolunda önemli mesafe alan Burkina Faso’ya destek vermeye devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, otele yapılan saldırı nefretle kınandı. Açıklamada, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dost Burkina Faso Halkı’na başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türkiye istikrar ve demokratikleşme yolunda son dönemde önemli mesafe kateden Burkina Faso’ya olan desteğini sürdürecektir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X