Oteller fiyatları düşürdü

Turist sayısı artmasına rağmen bunun gelire aynı oranda yansımadığını kaydeden Turizm Bakanı Avcı, bir çok işletmenin fiyatlarında indirime gittiğini vurguladı.

Oteller fiyatları düşürdü

Turizm Bakanı Nabi Avcı, geçen yıl yaşanan krizin etkisiyle işletmelerin çok ciddi fiyat kırdığını ifade etti.

Avcı, turizm sezonunun 2016’da çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğini hatırlatarak, bu yıl erken rezervasyonların iyi olduğunu belirtti. 2017 yılı itibarıyla Rusya pazarında toparlanmanın yaşandığını ve Rus turistlerin tercihlerinde Türkiye’nin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Avcı, Almanya, Fransa ve İngiltere pazarında da kıpırdanmaların olduğunu kaydetti. Bakan Avcı, ”Erken rezervasyonlar iyi ama hemen tabii 2015 öncesine dönemezsin. Turist sayısı itibarıyla iyi gidiyoruz. Bu arada geçen yılın krizinin de etkisiyle işletmelerimiz çok ciddi fiyat kırdılar. O yüzden turist sayısı artmış olmasına rağmen gelirimize aynı oranda yansımıyor bu artış. Çünkü fiyatları çok düşürdüler” dedi.

HER TÜRLÜ ADIM ATILDI

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da, sektörün kapasite kullanımını artırmak için fiyat konusunda taviz verdiğini vurguladı. Turist artışı için gerekli her türlü adımın atıldığına işaret eden Ayık, buna fiyat indirimlerinin de dahil olduğunu söyledi. Ayık, indirimlerde yerli ve yabancı turist ayrımı yapılmadığını savundu. 2016 yılındaki uçak krizinden sonra neredeyse sıfırlanan Rus turist sayısında toparlanma yaşandığına dikkat çeken Ayık, Avrupa’da ise sorunun devam ettiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X