Otellerde doluluk % 80

Bakanlar Kurulu’nun bu yıl Ramazan Bayramı tatili süresini 9 güne çıkaran kararı yaklaşık 1 ay önce açıklaması, en kötü dönemini yaşayan turizm sektöründe iç pazar hareketliliğini artırdı.

Otellerde doluluk % 80

Sektör temsilcileri bayram döneminde ağırlıklı 4-7 gün aralığındaki paket satışlarıyla doluluk oranlarının yüzde 80’i bulacağını açıkladı.

Bayram tatili süresinin 9 gün ve erken açıklanmasının turizmciye merhem olacağını belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Tolga Cömertoğlu, ‘Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının gecikmesiyle ilgili bazı arkadaşlarımız şikayetçi oldu ama sonuçta biz Türk halkı olarak tatil rezervasyonumuzu erkenden yapma alışkanlığını bir türlü edinemedik. Dolayısıyla son dakikada da olsa 9 güne çıkması turizmciye bir nebze de olsa merhem olacaktır. 9 gün tatil yoğun stresten, dünyanın bu konjonktüründen kopabilmek için muazzam bir şans ve fırsat olacak. Temmuz ayı için 9 günlük katkı yüzde 20- 30 civarında olacaktır. Özellikle Antalya turizmi yüzde 40- 50 eksilerde. Temmuz ayında yüzde 20’sinin iç pazardan bize geri döneceğini umut ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza Türkiye’den uzağa gitmeyin diyorum. Bugün Türk turizmi kazandığı 31 milyar doların yüzde 85’ini Türkiye’de bırakıyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X