Otellerde Kırkpınar yoğunluğu

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne’deki otellerde yer kalmadı.

Otellerde Kırkpınar yoğunluğu

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne’deki otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 14 Temmuz Cuma günü Er Meydanı’nda başlayacak. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesinde bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalini yerinde takip etmek isteyen yerli ve yabancı izleyiciler, otel rezervasyonlarını aylar öncesinden yaptırdı.

Pehlivanlar ve güreş izleyicisi, Edirne’de otellerde adeta boş oda bırakmadı. Yer bulamayan pek çok güreş severin ise yakın ilçeler ile Kırklareli’nde kalacağı belirtildi.

Otellerde yer kalmasa da başka şehirlerden Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Edirne’ye gelen güreş severler, uyku tulumu, tencere, tava, çaydanlıklarıyla park bahçe gibi uygun gördükleri yere 3 gün boyunca adeta kamp kuruyor.

‘Aylar önce rezervasyonlar tükendi’

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar’a olan ilgini her yıl arttığını ve buna bağlı olarak Kırkpınar döneminde kente yoğun bir ziyaretçi akını yaşandığını söyledi.

Kırkpınar’ın Edirne ile özdeşleşmiş bir etkinlik olduğunu vurgulayan Bacıoğlu, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere Kırkpınar, UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesinde ve turistik cazibesi çok yüksek olan bir etkinlik. Kırkpınar zamanı kentte büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Konaklama anlamında şehrimizdeki 5 binin üzerindeki yatak kapasitesi için rezervasyonlar yapılmış durumda. Özellikle yağlı güreşlerin yapıldığı 14-15-16 Temmuz tarihlerinde kente yoğun bir ziyaretçi bekliyoruz. Kırkpınar’ın sportif olarak üst düzeyde bir etkinlik olduğunu biliyoruz ve bunun yanında özellikle Avrupalı turistlerin çok ilgisini çekiyor. Dünyanın farklı yerlerinden turistlerin Kırkpınar için Edirne’ye geldiğini görüyoruz.”

Kentteki bir bir otelin müdürü Cengiz Bulut ise Kırkpınar öncesi rezervasyonların aylar öncesinden dolduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X