Otistik çocukların eğitimine akademik destek

Uludağ Üniversitesi kentte yaşayanlara hizmet vermeye devam ediyor. Üniversite, BTSO Eğitim Vadisi’nde hizmet veren Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda eğitim niteliğini ve işleyişini geliştirmek amacıyla öğretmen ve öğrenci velilerine eğitim semi

Otistik çocukların eğitimine akademik destek

Eğitim, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in katılımıyla BTSO Eğitim Vadisi Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda başladı. 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla akademik destek vermeyi bir sosyal sorumluluk kabul ettiklerini, bu amaçla pek çok kurum ve kuruluşla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

BTSO Eğitim Vadisi Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda otistik çocukların eğitimine destek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol imzaladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ulcay, hem okuldaki eğitimin niteliğini artıracaklarını hem de eğitimin verimli hale getirileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü koordinatörlüğünde yürütülecek eğitim programı bir yıl sürecek. Eğitim programında, Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda görev yapan farklı meslek öğretmenlerine otistik çocukların eğitimi konusunda seminerler ve karşılaşılan sorunlarla ilgili danışmanlık hizmetleri verilecek.

Ayrıca, Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda eğitim gören çocukların velilerine de danışmanlık desteği sağlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X