‘Otoban’ı çaldılar!

Hırsızlığın hemen her türünü duymuş olabilirisiniz… Ama bu gerçek anlamda bir zirve! Adı Rusya’da rüşvet, irtikap, yolsuzlukla anılan özerk cumhuriyetlerden birinde yaklaşık 48 kilometrelik bir otoban çalındı!

‘Otoban’ı çaldılar!

Moskova’nın kuzeydoğusundaki Komi Özerk Cumhuriyeti’nde meydana gelen olay Kommersant gazetesinde ayrıntılarıyla konu edildi.

Söz konusu habere göre, Rusya’nın en soğuk bölgelerinden biri olan Komi’deki bir otobanın çevresi 2014 yılında betonarme plakalarla koruma altına alınmış.  

İnşaat sona erdikten 1 ay sonra bu dev beton levhalar belirli aralıklarla çalınmış. Yapılan araştırmada, karayoluna otoban niteliği kazandıran bu parçaların, bunları üreten bir şirkete satıldığı ortaya çıkmış. 

 

Beton levhaları yeni üretim gibi merkezi hükümetin başka inşaat projelerine satan firma ve levhaları çalanlar “organize suç örgütü kurmak” ve “yolsuzluk” gibi suçlardan tutuklanmış. 

Çetenin başında ise Rusya’da sivil toplum projelerinde örnek ve başaralı faaliyetlerinden ötürü madalya kazanmış bir devlet görevlisi var.

Komi’deki bir cezaevinin müdür yardımcısı olan Alexander Protopopov, otobanın beton levhalarını çalıp devlete yeniden satma planını da hayata geçiren kişi.  10 yıla mahkum edilen Protopopov bu sıradışı yolsuzluk girişiminden dolayı, şimdi, 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X