Otobüs durağına saldırı: 1 polis öldü

Pazar gecesi Birüssebi’de otobüs durağını hedef alan saldırgan içerdekilere ateş açtı ve bıçakladı.

Otobüs durağına saldırı: 1 polis öldü

İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik uluslararası çağrılara rağmen tırmanmaya devam ederken, düzenlenen saldırıların sonuncusunda bir İsrail askerinin yanı sıra, yanlışlıkla bir Eritreli göçmen de öldürüldü.

İsrail’in güneyinde, Berşeba kentindeki bir otobüs durağında, üzerinde silah ve bıçak bulunan kişi bir İsrail askerini vurarak öldürdü, 11 kişiyi de yaraladı.

Silahlı şahıs bunun üzerine öldürülürken, bir güvenlik görevlisi saldırganın suç ortağı olduğunu sanarak, Eritreli bir göçmene ateş açtı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, yaralanan göçmen etraftaki kalabalık tarafından da dövüldü ve hayatını kaybetti.

Vurulan saldırganın ise İsrailli bir Arap olduğu açıklandı.

BBC Orta Doğu muhabiri Kevin Connolly, bu son olayın İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da değil de, bizzat İsrail’in içinde olması nedeniyle İsrailliler arasında daha büyük yankı uyandıracağını söylüyor.

İsrail’in hem Yahudiler hem de Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen Mescid-i Aksa’da güvenlik tedbirlerini sıkılaştıracağına dair haberlerin çıkmasından bu yana şiddet olayları tırmanışa geçmiş durumda.

İsrail hükümeti iddiaları kabul etmiyor ve Mescid-i Aksa ile ilgili herhangi bir planlarının olmadığını savunuyor. Filistinlilerin bu ay düzenlediği saldırılarda 8 İsrailli öldü. Filisitinliler arasında ölenlerin sayısı da, bazı saldırganlar da dahil, 40’ı aştı.

İsrail, güvenlik gerekçesiyle Filistinlilerin yaşadığı doğu Kudüs’ün Cebel Mukaber semti ile komşu Yahudi yerleşim merkezi Doğu Talpiot (Armon Hanatziv) arasına 5 metre yüksekliğinde bir duvar örüyor.

İsrail hükümeti ayrıca polisin çevirme ve arama yetkilerini de genişletmek istiyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gerginliğe son verilmesi amacıyla bu hafta içinde hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hemde Filistin lideri Mahmud Abbas’la görüşecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X