Otobüs kullanırken telefonuyla oynayan şoför adliyede

Bursa’da seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynayan halk otobüsü şoförüne cezai işlem uygulanıp sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Ayrıca sürücü, hastane ve psiko teknik değerlendirme merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Otobüs kullanırken telefonuyla oynayan şoför adliyede

Edinilen bilgiye göre, sosyal medyada yayılan görüntülerde seyir halindeyken rahat tavırlarla oyun oynayan şoförü fark eden bir yolcu, o anları cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde, sürücünün yoğun trafiğe aldırış etmeden cep telefonuyla oyun oynadığı görülürken, zaman zaman direksiyonu bırakıp vites değiştirdiği de gözlerden kaçmadı.

Görüntülerin büyük tepki toplaması üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar kapsamında sürücünün M.C. olduğu tespit etti.

 

Ekipler, otobüs şoförüne Karayolları Trafik Kanununun 73. maddesine istinaden cezai işlem uygulayarak, sürücü belgesi geçici olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından geri alındı. Ayrıca Karayolları Kanununun 45. maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 79. maddesi gereği şoför pazartesi günü hastane ve psiko teknik değerlendirme merkezine sevk edildi.

İşlemlerinin ardından sürücü ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek’ maddesinden adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X