Otobüste darbedilen hemşireye Bakan Kaya’dan telefon

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız.” dedi.

Otobüste darbedilen hemşireye Bakan Kaya’dan telefon

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çekmeköy’de, belediye otobüsünde darbedilen hemşire Ayşegül Terzi ile telefonda görüştü.

 

Terzi’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaya, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için bakanlığın çalışmalarını tavizsiz yürüttüğünü belirtti.

 

Bakan Kaya’nın, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Terzi’ye her türlü desteğin sağlanması talimatını verdiği de kaydedildi.

 

Şüpheli adliyeye sevk edildi

 

Bu arada Otobüste hemşire Ayşegül Terzi’nin yüzüne tekme attığı iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün savcılıkça ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Abdullah Ç. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yakalama kararıyla yeniden gözaltına alındı.

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Abdullah Ç, adliyeye sevk edildi.

 

Olay

 

Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül’de Alemdağ Polis Merkezi’ne giderek bir şüphelinin otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Ç’yi gözaltına almıştı.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli, hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yakalama kararı çıkarılmış ve tekrar gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X