Otogarlarda yoğunluk arttı

Birçok vatandaşın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tatilini sonraki 3 günle birleştirmesi, şehirlerarası otobüs firmalarında yoğunluk yaşanmasına yol açtı.

Otogarlarda yoğunluk arttı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, okulların cuma günü tatil olmamasına rağmen pek çok vatandaşın 4 günlük tatil planladığını, bunun da özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebi artırdığını söyledi.

Türkiye’de 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini dile getiren Yıldırım, normal günlerde 22 bin olan otobüs seferi sayısının bayram ve tatil dönemlerinde 27 bine kadar çıktığını vurguladı. Yıldırım, ”19 Mayıs dolayısıyla günlük 800 bin yolcuya hizmet vereceğiz. Vatandaşların mağdur olmaması için tatil süresince 6 bin ek sefer düzenlenecek. Bu ek seferlerle 500 bin yolcu daha taşınmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X