Otomobiller hurdaya döndü!

Ordu’da bir okulun bahçesindeki istinat duvarının çökmesi sonucu park halindeki 2 otomobil hurdaya döndü.

Otomobiller hurdaya döndü!

Olay, Fatsa ilçesi Kulak Mahallesi’ndeki Çetirtepe İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa ilçesi Kulak Mahallesi’nde meydana gelen toprak kayması sonucu Çetirtepe İlkokulu ve Ortaokulu’nun istinat duvarı çöktü. Toprak yığını altında kalan Fatsa-Reşadiye karayolu kenarında park halindeki Kadir Çalgıcı ve ve Ahmet Ece’ye ait iki otomobil hurdaya döndü. Yaz tatili nedeniyle okulda kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önlemiş oldu.

Kulak Mahallesi Muhtarı Cabil Yüksel, “Okulumuzun bahçesi yukarı mahallelerimizden yağmur suyu alıyor. Havaların aşırı yağmurlu gitmesi ve toprağın yumuşamasından dolayı istinat duvarı yıkıldı. Bizim sevindiğimiz nokta burada hiç kimsenin burnunun bile kanamaması. Salı günü okul bahçesinde asker gecesi yapacaktık ve bu konuda yetkili makamlardan izin de almıştık. Duvarın daha önceden çökmesi faciayı da önlemiş oldu. Duvarın patlaması aynı tüp patlaması gibi duyuldu. Yukarı mahallelerden karayolunda büyük bir kaza meydana geldiğini zannetmişler. Yetkililerden bir an önce okulumuzun duvarının yapılmasını önemle rica ediyoruz” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Emine Yüksel, okul müdürlüğünün okulun duvarı ile ilgili daha önceden dilekçe verdiğini ifade ederek, “Burayla ilgili yetkililer geldiler baktılar incelediler ve aradan 2 ay geçmesine rağmen bir şey yapmadılar. Benim evim okul bahçesine çok yakın. Ben her sabah okul müdürünü bu duvarın çatlağına bakarken görüyordum ve ona ben de çok üzülüyorum. Bu istinat duvarının yüksekliğinden benim çocuğum bile düştü ve beyin kanaması geçirmişti” şeklinde konuştu. Otomobili enkaz altında kalan Emre Ece ise, “Ben aracımı olay anında 5-10 dakika önce buraya park ettim. Patlama sesi ile dışarıya çıktık ve şok olduk” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X