Otomotiv devleri Bursa’da buluşacak

Dünya otomotiv devlerinin temsilcilerinin 14-16 Kasım’da Bursa’da bir araya geleceğini belirten BOSB Başkanı Durmaz, büyük buluşmada sektörün durumunu ve geleceğinin masaya yatırılacağını vurguladı.

Otomotiv devleri Bursa’da buluşacak

ASLIHAN AYDIN

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), ‘Automotive Meetings’ adıyla bilinen Otomotiv Buluşmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14-16 Kasım 2017 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona 28 ülkeden 100’den fazla ve Türkiye’den 120’nin üzerinde firmanın katılması bekleniyor. BOSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Bölge’nin sosyal tesislerindeki basın toplantısında, dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını söyledi. 14-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek otomotiv buluşmalarının Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Durmaz, “Üç gün boyunca dünya otomotiv devlerinin temsilcileri Bursa’da bir araya gelecek. Yeni modelleri, yeni siparişleri, trendleri, sektörün durumunu ve geleceğini konuşacaklar” dedi. 

AVRUPA’DA İLK KEZ YAPILIYOR

Hüseyin Durmaz, daha önce Meksika, Kolombiya ve ABD’de gerçekleştirilen, ancak Avrupa’da ilk kez yapılacak organizasyona Japonya’dan AISIN, Toyota Boshuku, Toyatatsu, Denso; Rusya’dan Maz, Kamaz, Lada; Fransa’dan Gazelle; Almanya’dan BMW; İran’dan Khodro, Saipa ve Sapco gibi firmaların temsilcilerinin katılacağını ifade etti. Bursa’dan Oyak Renault, Tofaş, Karsan, Yazaki gibi firmaların da katılım sağlayacağını vurgulayan Durmaz, “Bu etkinliğin Türkiye’de ve Bursa’da yapılması için çok çaba gösterdik” diye konuştu. 

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

Organizasyon kapsamında otomotiv ana üreticileri ve bunlara üretim yapan firmaların ikili iş görüşmeleri yapabileceğinin altını çizen Durmaz, “Türkiye otomotiv sektörünün dünyaya daha çok tanıtımı gerçekleşecek olup, etkinlik boyunca yapılan konferanslarla yabancı yatırımcılara ve büyük üreticilere Türkiye’nin otomotivdeki yatırım potansiyelinin tanıtılması da mümkün olacaktır” dedi. Otomotiv Buluşmaları Türkiye Organizasyonu’nda, ilk yarım gün konferanslar düzenlenecek. Daha sonra kapalı olarak devam edecek etkinlikte, randevulu iş görüşmeleri yapılacak. Araç üreticileri isterlerse kendi tedarikçileri ile birlikte atölye çalışması gerçekleştirebilecek.

ABD’DEN 4 FİRMA GELİYOR

Hüseyin Durmaz, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yaşanan vize krizinin sorulması üzerine, bu ülkeden 4 firmanın katılım sağlayacağını şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X