Otomotiv Frankfurt’a çıkarma yaptı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), 13-17 Eylül’de düzenlenen ‘Automechanika Frankfurt Fuarı’na ilk kez milli katılım sağladı.

Otomotiv Frankfurt’a çıkarma yaptı

OİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv, küresel rekabet gücünü artırma yolunda yurt dışı atılımlarına devam ediyor. Sektörün ihracattaki tek koordinatör birliği olan OİB, Almanya’da 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt Fuarı’na ilk kez Türkiye milli katılımı gerçekleştirdi. OİB öncülüğünde ve Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen programa, OİB Başkanı Orhan Sabuncu ile birlik üyeleri katıldı. 

Endüstrinin en büyük etkinliklerinden olan fuara, 76 ülkeden 4 bin 700 firma katılırken, Türkiye ise 250 firma ile temsil edildi. OİB milli katılım organizasyonu ile fuara katılan firma sayısı ise 13 oldu. Türk firmaları, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracatı artırmak amacıyla firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen OİB Başkanı Sabuncu, ocak-ağustos döneminde yüzde 12 artışla 15 milyar 141 milyon dolar ihracata imza atan sektörün yıl sonu hedefi olan 23 milyar dolara adım adım yaklaştığını belirtti. Sabuncu, ağustosta ülke bazında en büyük pazar olan Almanya’ya ihracatın yüzde 38 arttığına dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X