Otomotiv gaza bastı

Geçen yıl küçülen otomotiv pazarı, 2015’te atağa kalktı. Yılın ilk iki ayında satışlardaki artış yüzde 33’e ulaştı. İkinci el otomobil pazarı da hareketlendi.

Otomotiv gaza bastı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2015 yılı ocak-şubat döneminde 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 33 artarak, yaklaşık 90 bin seyiyesinde gerçekleşti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nden (ODD) yapılan açıklamaya göre, geçen ay otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bir önceki yılın eş dönemine göre yüzde 57,99 artarak, 55 bin 331 adede ulaştı. Otomobil pazarı yüzde 50,24 büyüme ile 40 bin 817 adet oldu. Hafif ticari araç satışları ise yüzde 84,8 artışla 14 bin 514 seviyesine ulaştı.

İKİ AYLIK PERFORMANS

Toplam pazar yılın ilk iki ayında geçen yılın eş dönemine göre yüzde 32,88 artışla 89 bin 946 adet olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde otomobil satışları, yüzde 26,74 artarak 65 bin 315’e yükseldi. Büyüme oranı hafif ticari araç pazarında ise yüzde 52,46 ulaştı. Yılın ilk iki ayında 24 bin 631 adet hafif ticari araç alıcı buldu.

‘İKİNCİ EL’DE ERKEN BAHAR

Havaların ısınması ve faizlerdeki düşüş kış mevsiminde durgun bir dönem geçiren ikinci el otomobil satışlarını tetikledi. Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, hareketin nisan ayında başlayacağını tahmin ettiklerini ancak yanıldıklarını belirterek, ”Havalar ısınınca ikinci el piyasasına bahar erken geldi. Faizlerdeki düşüş de tüketiciyi cesaretlendirdi. Son günlerdeki hareketlilik sevindirici, umarım devamı gelir” dedi. İlkbahar ve yaz aylarında araç sahibi olmak isteyenleri, fiyatların artabileceği konusunda uyaran Hazar, ”Şu anda sattığımız araçlar, kış mevsiminden kalan araçlar. Yeni temin edeceğimiz arabaları pahalıya alacağımız için fiyatları da farklı, zamlı olacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X