Otomotiv pazarında  gerileme yaşanabilir

Otomotiv markası yöneticileri, bu yıl 950-975 bin seviyesinde tamamlanmasını bekledikleri toplam pazarda, 2018’de döviz kuru nedeniyle bir miktar gerileme yaşanabileceğini öngörüyor.

Otomotiv pazarında  gerileme yaşanabilir

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, 2017’nin ilk 11 aylık verilerine bakıldığında geçen yıl ile aynı seviyede giden toplam pazarın, yıl sonunda 950 bin seviyesinde tamamlanmasını beklediğini belirtti.

Gelecek yıl pazarın yüzde 15 daralabileceğini kaydeden Bozkurt, ‘’2018’in ilk 6 ayı ilginç geçecek. Pazarda bazı belirsizliklerin olduğunu gözlemlemekteyiz. Yılın ikinci 6 ayını da şu anda kestirmek güç. Çünkü uzun bir süreç. Bu süreçte global konjonktür, pariteler, faizler, kurlar ne olacak? Kurlar bulundukları bu seviyeyi korursa gelecek yıl satışların bu yıla oranla yüzde 15 düşük olacağını düşünüyorum” dedi.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker de, 2018’de kurlardaki yukarı yönlü değişkenliğin kendini daha da fazla hissettireceğini vurguladı. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, 2018’de pazarın 2017’nin ritmine benzer bir gelişim göstereceğini tahmin ettiklerinin altını çizerken, Citroen Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri de, bu yıl otomotiv ve hafif ticari araç pazarının öngörülerin üzerinde 950 bin seviyesinde tamamlanmasını beklediklerini anlattı.

EKONOMİYE GÜVENİYORUZ

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç da, bu yıl birçok olumsuzluğa rağmen sektörün yine 2016’daki toplam pazar seviyesini yakalayacağına işaret ederek, aralık ayında kur artışlarının etkisini kısmen ya da tamamen ortadan kaldıran kampanyalar hazırladıklarını söyledi. Anaç, ‘’2018 yılı için Türkiye ekonomisine ve otomotiv pazarına güveniyoruz” diye konuştu. Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle ise, gelecek yıl da otomotiv pazarının 2017 ile benzer seviyelerde ilerlemesinin beklendiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X