Otomotiv test merkezi Yenişehir’de yapılacak

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, hem Bursa hem de ülke genelinde hükümetin 2014 yılında yaptığı yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Otomotiv test merkezi Yenişehir’de yapılacak

SEYİT GÜNDOĞAN 

Önemli atılım ve yatırımlarla dolu bir yıl  geçirdiklerini belirten Yıldırım, 2015 yılında da özellikle Bursa’nın çok önemli gelişim kaydedeceğinin altını çizdi.  

Bursa’nın AK Parti’ye en büyük oranda destek veren iller arasında yer aldığına dikkat çeken Yıldırım, kent olarak bunun karşılığını da fazlasıyla aldıklarını ifade etti. 

2015 BEREKETLİ GEÇECEK

Yıldırım, Bursa’nın uzun süredir gündeminde yer alan otomotiv test merkezinin kamulaştırmadan dolayı yeri değişmesine rağmen Yenişehir’de inşa edileceğinin altını çizerek, Doğanköy’deki sağlık kompleksi inşaatının da ilkbaharda başlayacağını vurguladı.Körfez Köprüsü ve İstanbul İzmir Otobanı’nın da 2015 yılı sonunda hizmete alınarak Bursa ile İstanbul arasının 2 saate ineceğini müjdeleyen Yıldırım, Kestel’deki Bursa Teknik Üniversitesi’nde rektör değişikliği ile alt yapı ve bina inşaatlarıyla ilgili çalışmaların başlayacağını ifade etti. 

“BURSA’YA 15 MİLYARLIK YATIRIM”

Bursa’ya 12 yılda 15 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Yıldırım, “Bu dönemde de ilçe hastanelerini tamamlıyoruz. Merkezde de Genelkurmay’dan Acemler’deki 130 dekarlık istihkam arazisinin 100 dekarlık kısmını alarak Çekirge ve Doğum Hastanelerini yeni modern teknoloji ile bu alanda inşa etmek için protokol imzaladık. Doğanköy’de inşa edilecek sağlık kompleksi de ihale edildi. Rönesans inşaat ihaleyi aldı, ilkbaharda çalışmalar başlayacak” diye konuştu. 

Yeni Adliye Sarayı Projesi’nin, Karayolları arazisinden sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda BUTTİM yanındaki alana kaydırılmasından dolayı gecikme yaşandığını belirten Yıldırım, 2015 yılı içerisinde inşaat çalışmasının başlayacağını kaydetti.  

“İL BAŞKANI DEĞİŞMEZ”

Bursa il teşkilatında önümüzdeki ay yapılacak kongre için başkan değişikliği olacağını tahmin etmediğini ifade eden Yıldırım, Haziran ayındaki seçimlerde Bursa milletvekili sayısının 19’a çıkması ile Bursa’dan AK Parti’nin çıkartacağı milletvekili sayısının 2015 seçimlerinde yükseleceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X