Otomotiv üretimi yüzde 3 arttı

Otomotivde toplam üretim Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 227 bin adete ulaştı.

Otomotiv üretimi yüzde 3 arttı

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) “2016 Şubat Ayı Üretim, İthalat, İhracat, Satış Değerlendirme Raporu”na göre, toplam üretim Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3, otomobil üretimi ise yüzde 4 arttı. Bu dönemde, toplam üretim 218 bin adet, otomobil üretimi ise 131 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde, traktör üretimi ile birlikte toplam üretim 227 bin adet olarak gerçekleşti.

 

2016 yılı Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam pazar, yüzde 8 oranında azalarak 88 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde otomobil pazarı yüzde 2 azalarak 64 bin adet olarak gerçekleşti.

2016 yılı Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 5 oranında artarken otomobil ihracatı ise yüzde 1 geriledi. Bu dönemde, toplam ihracat 167 bin adet, otomobil ihracatı ise 99 bin adet düzeyinde gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X