Otomotivde darp davası başladı

Bursa’da, mayıs ayında 3 otomotiv işçisinin darp edildiği iddiasına yönelik açılan dava, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Otomotivde darp davası başladı

HALİL ÖZÇOBAN

 

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan bir grup yönetici ve üyeleri duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Sendikanın Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, grup adına yaptığı açıklamada, işçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi. 

Atar, 5 Mayıs 2015’te, Oyak Renault Fabrikası’nda çalışan iki, Ototrim firmasından da bir işçinin, Türk Metal Sendikası’ndan istifa etmek istedikleri için bu sendikaya bağlı kişiler tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Söz konusu işçilerin açtığı davanın ilk duruşmasına katıldıklarını belirten Atar, sendika seçmenin işçilerin en temel hakkı olduğunu ifade etti. Bu arada, Fransa’dan gelen Renault Fransa Technocenter Solıdaıre Sendikası Temsilcisi Marc Tzwague de işçilere destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Adliye Sarayı önünde bir süre slogan atan grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X