Otomotivde isyan büyüyor

Otomotivde sular durulmuyor. Metal sektöründeki toplusözleşmede, Bosch çalışanları için daha fazla haklar verilmesi, diğer fabrikalardaki işçileri ayağa kaldı.

Otomotivde isyan büyüyor

ASLIHAN AYDIN

Oyak Renault’da çalışan bir grup işçi, dün fabrika önünde toplanarak, örgütlü oldukları Türk Metal Sendikası ile işverenleri temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nı (MESS) topa tuttu.

Yağmur rağmen dağılmayan işçiler, benzer eylemlerin Tofaş, Mako ve Coşkunöz başta olmak üzere diğer fabrikalarda da gerçekleştirildiğini ifade ettiler. Çalışanlar, ücretlerinde iyileştirme, demokratik yöntemlerle işçi temsilcisi seçimi ve bu süreçte hiçbir işçinin işine son verilmemesini istiyor.

BÜYÜK EYLEM HAZIRLIĞI

Pazar günü diğer fabrikalardaki çalışanların da katılımı ile Kent Meydanı’nda daha büyük bir eylemin yapılabileceği ifade ediliyor.

Bosch’ta iki sendika arasındaki yetki karmaşası yüzünden uzun süredir yürütülemeyen toplusözleşme süreci, hukuki sürecin sona ermesiyle birlikte başlamış ve diğer fabrikalardan sonra imzalar atılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X