Otomotivde sözleşme kıdeme dayalı olacak

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile bu yıl yapılacak sözleşmenin kıdeme dayalı olacağını belirten Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak, “Bu ilke, bizim kırmızı çizgimizdir. Emin olun, 2017 sözleşmesi çığır açacak” dedi.

Otomotivde sözleşme kıdeme dayalı olacak

ASLIHAN AYDIN

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, metal sanayinde çalışan binlerce işçiye Bursa’dan, kıdeme dayalı ve tarih yazacak bir toplusözleşme sözü verdi.

Kavlak, Emek Şubesi’nin dün Podyum Davet’te gerçekleştirilen 1’inci Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bugüne kadar Bursa’ya sayısız kez geldiğini ancak bu genel kurulun farklı olduğuna dikkati çekti. “Bu iki yılda, hepimiz çok şey gördük, çok şey yaşadık. Bugün burada, yeni bir şubeyi değil, yeni bir geleceği inşa edeceğiz” diyen Kavlak, Oyak Renault’da yetkiyi aldıklarını, 30 kişi dışında işçilerin Türk Metal’i seçtiğini kaydetti. 

SEKİZ BÖLGEDE TOPLANTI

Önlerinde 2017 MESS Grup Sözleşmesi olduğunu hatırlatan Kavlak, şunları kaydetti: ”Önce 8 bölgede geniş katılımlı toplantılar düzenleyeceğiz. Sonra beklenti anketi yapacağız. Daha tarafsız olması için hizmet satın alacağız, dışarıdan bir şirkete yaptıracağız. Açık açık tartışacağız, konuşacağız ama sonunda kol kola çıkacağız. O taslak bizim, hepimizin olacak. MESS ile yapılacak 2017 sözleşmesi kıdeme dayalı olacak. Bu ilke, bizim kırmızı çizgimizdir. Bu kadar net, bu kadar açık. Türk Metal üyeleri için Ficosa ve TI Otomotiv’de kıdem zammı aldık. Kıdem bir kere sözleşmeye girdi, bundan artık geri dönüş olmaz. Emin olun, 2017 sözleşmesi öyle bir sözleşme olacak ki, tarih yazacak, çığır açacak.”

KAZADA ÖLEN 7 ÜYENİN YAKINLARINA EV

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa’ya artık yüreğinde bir sızıyla geldiğini ifade ederek, mart ayında Bursa-Ankara Karayolu’nda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 7 kadın sendika üyesine rahmet diledi. Geride kalanların kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Kavlak, “Sizin adınıza, hepimiz adına ailelerle bir araya geldim. En acil ihtiyacı tespit ettik. 7 kız kardeşimizin bize emanetlerine, evlatlarına, 7 ev alıyoruz. Bunun için izin almamız gerekiyordu. Valilikten aldık, Bakanlıktan da izin çıktı. Genel Başkan Yardımcımız Mesut Bey burada kalacak. Bürokratik işleri bitirip, tapuları çocukların üzerine yapıp, teslim edecek. O çocuklar 25 yaşına gelinceye dek, ihtiyaçlarını o evlerden gelecek kira ile giderecekler. Sonra da ne yapacaklarına da kendileri karar verecekler. Çünkü vefa, dostluk, kardeşlik budur” dedi.

EMEK ŞUBE’NİN BAŞKANI NİZAMETTİN BİLİK OLDU

Türk Metal Sendikası Emek Şubesi’nin 1’inci Olağan Genel Kurulu’nda Nizamettin Bilik başkan seçildi. Bilik, Oyak Renault çalışanına huzurlu bir ortam sağlama amacında olduklarını belirterek, ”Yeni şubemizde temmuz ayından beri müteşebbis heyet görev yapıyordu. Artık bayrağı devralıyoruz. 6 Nisan’da fabrikamızda ilk kez bir seçim yapılarak delegelerimiz belirlendi. Daha önce temsilciler seçimle değil atama ile geliyordu. Şimdi kendi temsilcimizi seçebilme özgürlüğünün yansımaları çok olumlu oldu. Fabrikada seçilen 200 delege yönetimi belirliyor” diye konuştu. İlk hedeflerinin geçmiş dönemde yaşanılan kırgınlıkları ortadan kaldırmak olduğunu dile getiren Bilik, işçilere faydalı olmak istediklerini söyledi. Bilik başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Recai Gündoğdu, Cengiz Kapca, İlkay Bayırlı, Öner Köksal.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X