Otomotivde uzlaşma sağlandı

Türk Metal Sen ile MESS el sıkıştı. Çalışanlar ilk altı ay için yüzde 9,78 zam alacak. Maaşlar 2, 3, 4 ve 6’ıncı altı ayda TÜFE oranında, 5’inci altı ayda ise TÜFE + yüzde 3,5 yükselecek.

Otomotivde uzlaşma sağlandı

Bursa’da binlerce otomotiv çalışanını ilgilendiren toplu işsözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yetkilileri üç yıllık sözleşmeye imza attı. 

Varılan mutabakat ile sözleşmenin 1. altı ayında ortalama yüzde 9,78 ücret zammı yapılması kararlaştırıldı. Sözleşmenin 2, 3, 4 ve 6’ıncı dilimlerinde TÜFE oranında, 5’inci altı ayında ise TÜFE + yüzde 3,5 ücret artışına gidilmesi kararı alındı. Bayram harçlığı, yıllık ücretli izin yardımı ve yakacak yardımından oluşan üçlü pakete de sözleşmenin 1. yılında ortalama yüzde 15 oranında zam yapılacak.

KARŞILIKLI ÖZVERİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üyeler ile işyerlerinin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak üç yıllık anlaşmaya varıldığını söyledi.

Tarafların Türk sanayisinin gelişmesi ve işçilerin refahı için karşılıklı özveri ve iyi niyet gösterdiğini belirten Kavlak, ”Türk Metal Sendikası bugünkü ekonomik koşullarda işin, işyerinin ve işçinin geleceğinin teminat altına alınması amacıyla hareket etmiştir. Sözleşmenin hem üyelerimize hem işyerlerine hem de metal işkoluna hayırlı olmasını dilerim” dedi.

MESS: İLKLERİN SÖZLEŞMESİ

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Betil de toplu iş sözleşmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ”İlklerin sözleşmesi olarak değerlendirdiğimiz, üç yıllık akdedilen 2014-2017 dönemi grup toplu iş sözleşmesi, karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde imzalanmıştır. Çalışma barışını koruyacak bu sözleşmenin hem işletmelerimize, hem çalışanlarımıza hem de metal sanayine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X