Otomotivde yüzler gülüyor

Otomotiv endüstrisi 10. ihracat şampiyonluğuna koşuyor. Kasım ayında yüzde 4.4 oranında artışla bir milyar 921 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren otomotiv endüstrisi, yılın 11 aylık döneminde de 19 milyar 317 milyon dolarlık dış satışa imza attı.

Otomotivde yüzler gülüyor

Türkiye genel ihracatta gerileme yaşarken, otomotiv endüstrisi son dönemlerde dış satışlarda yükselme trendiyle ekonomiye destek veriyor. Otomotiv, kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4 oranında büyüme sağlayarak bir milyar 921 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Otomotiv ihracatı yılın 11 aylık döneminde ise 19 milyar 317 milyon dolarlık dış satışa imza attı. 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) kasım ayı verilerine göre, en fazla ihracat yapan 5 sektör arasında dış satışlarını yalnızca otomotiv endüstrisi artırdı. 

Türkiye genel ihracatı içerisinde de yüzde 16.8 ile en fazla pay alan otomotiv endüstrisini kasım ayındaki başarısına AB ülkelerine yüzde7 ve Orta Doğu ülkelerine yüzde 24 oranındaki yükselişler taşıdı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, ‘AB bölgesinde yaşanan ihracat artışı hedeflerimizi yakalamada bizi umutlandırıyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X