Otomotive altın öğüt

Dünyaca ünlü İtalyan İletişim Uzmanı Alberto Castelvecchi, Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) konuğu olarak Bursa’ya geldi.

Otomotive altın öğüt

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) üyelerine ‘Otomotiv sektöründe Uluslararası Başarı için İletişim Teknikleri’ başlığıyla bir seminer veren Castelvecchi, etkili iletişim teknikleri hakkında da katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

UİB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda OİB üyesi firma temsilcisinin katıldığı seminerde konuşan Castelvecchi, iletişimde beden dilinin büyük önem taşıdığını söyledi. İletişimin nasıl kurulduğunun da önem arz ettiğini dile getiren Castelvecchi, ”Etkili iletişim kurabilmek için karşınızdaki insanları çok dikkatli dinlemeniz gerekiyor” dedi. İletişimde beden dilinin yüzde 60 öneme sahip olduğunun altını çizen Castelvecchi, göz temasına dikkat edilmesi gerektiğini, insanlarla, onları rahatsız etmeyecek ölçüde, ancak mümkün olduğu kadar çok göz teması kurulmasını önerdi. Yalın ve sade bir dilin yanı sıra ortalama bir hızla konuşmak gerektiğini kaydeden Castelvecchi, ”Bir topluluk içinde dinlediğinize yaklaşık olarak eşit miktarda konuşmaya gayret edin. Sesinizin yüksekliğini ve tonunu, bulunduğunuz çevreye göre ayarlayın” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X