‘Otomotivin kalbi’nde çarklar dönüyor

OYAK Renault ve Bosch gibi otomotiv devlerinin faaliyet gösterdiği Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSB), sanayi üretiminde önemli göstergeler kabul edilen doğalgaz, elektrik ve su tüketimi miktarları, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre

‘Otomotivin kalbi’nde çarklar dönüyor

BOSB Başkanı Hüseyin Durmaz, bölgede 250 fabrikanın üretim yaptığını belirterek, ”Çarklar dönmeye devam ediyor. Bunu, üretimin önemli göstergelerinden olan bölgemizdeki fabrikaların elektrik, su ve doğalgaz tüketimleriyle yaptıkları ihracattaki artışla görebiliyoruz” dedi. BOSB’da yeni yatırımlar ve fabrika inşaatlarının da devam ettiğine dikkat çeken Durmaz, ”Yılın ilk 6 ayında bölgemizde 8 yeni fabrika yapılmak üzere 37 bin 600 metrekare alan için inşaat ruhsatı verildi. Bu da göstermektedir ki yeni yatırımlar aralıksız devam etmektedir” ifadesini kullandı.

SANAYİCİ İŞİNİN BAŞINDA

Durmaz, BOSB’da üretime bağlı olarak ihracatın da artmaya devam ettiğinin altını çizerek, şu bilgileri verdi:

”Uludağ İhracatçı Birlikleri verilerine göre, bu yılın ilk yarısında bölgemizde faaliyette olan fabrikalarımızın ihracatları yüzde 7 oranında artmış olup, bu senenin ocak-haziran döneminde 2 milyar 436 milyon 895 bin dolarlık ihracat düzeyine ulaşılmıştır. Sanayicimiz işinin başında olup asli vazifesi olan üretim yapmak, istihdam sağlamak, ihracat gerçekleştirmek suretiyle ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Durmak yok.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X