ÖTV’nin kalkması sektörü canlandıracak

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, ticari araçlarda ÖTV’nin kalkmasının otomotiv sektörünü canlandıracağını kaydetti.

ÖTV’nin kalkması sektörü canlandıracak

Başbakan Binali Yıldırım’ın ticari araç sahiplerinin ÖTV ödemeden araç sahibi olmasına yönelik yaptığı açıklama şoför esnafını sevindirdi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Topçu, kararın şoför esnafının yüzünü güldürdüğünü söyledi. 

BAĞ-KUR pirim ödemelerini zamanında yatıran şoför esnafına yüzde 5 indirim sağlanmasının ikinci bir sevinç kaynağı olduğunu ifade eden Topçu, “Şoför esnafının tüm sermayesi ekmek tekneleri olan otomobilleridir. Esnafımız emektar ekmek teknelerini 30 Haziran 2019 tarihine kadar ÖTV ödemeden yenileme fırsatı bulacaktır” dedi. Kararla birlikte otomotiv sektörünün canlanacağına vurgu yapan Topçu, ticari araçlar için uygulanan ÖTV indiriminin KDV tutarında da düşüş sağlayacağına dikkat çekti. Hasan Topçu, “Bir aracın satış fiyatı belirlenirken önce fabrika çıkış fiyatına ÖTV ekleniyor. ÖTV’li fiyatın üzerine yüzde 18 de KDV hesaplanıyor. Ticari araçlardan ÖTV alınmayacağı için fabrika çıkış fiyatına sadece yüzde 18’lik KDV’nin eklenmesi araç fiyatında ekstra düşüş de sağlayacak. Bursa’da önemli sayıda ticari aracın yasadan yararlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X