ÖTV’siz araç yenilemeden 50 bin taksi yararlanacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçların ÖTV’siz değişimine yönelik hükümetin verdiği müjdeyi değerlendirdi.

ÖTV’siz araç yenilemeden 50 bin taksi yararlanacak

Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, kamyon, kamyonet ve özel halk otobüsünün 2016 yılı sonuna kadar ÖTV’siz yenileme müjdesinin hayata geçirilmesini beklediklerini ifade eden Palandöken, ‘Araçlarımızın yenileme zamanı geldi. Eğer araç yenileme süresini 5 yıla yayarlarsa daha faydalı ve hakkaniyetli olacak. Üstelik otomobil fabrikaları yeterince araç üretebilecek’ dedi. 

Söz konusu hak ile yaklaşık 50 bin taksinin bu imkandan yararlanmasını beklediklerini kaydeden Palandöken, ‘Bu da yan sektörlerle beraber ekonomiye asgari 3 milyar liralık bir katkı sağlayacak. Bazı gelişmiş ülkelere gittiğimizde imrenerek baktığımız taksiler ülkemizde de yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak. Bu da ülkemizin imajına olumlu katkı sağlayacak’ diye konuştu. Palandöken, aracını hurdaya ayırmak isteyenlere de ÖTV’siz araç yenileme hakkı verilmesini talep etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X