Ovaakça’da İncir Festivali coşkusu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen İncir Festivali’nde, ünü dünyaya yayılan ve Bursa Siyahı olarak bilinen incirler yarıştı. Jüri tarafından dış görünüş, irilik ve içinin güzelliği gibi farklı alanlarda değerlendirmeye tabi tutulan y

Ovaakça’da İncir Festivali coşkusu

Ovaakça Mesire alanında gerçekleştirilen festival, halk oyunları ve folklor gösterileri ile başladı.


Ardından 13 farklı kategoride 203 güreşçinin mücadele ettiği ve kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yağlı güreşlerle devam eden festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Kaymakamı ve Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez ve Erkan Albayrak, Osmangazi Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Köken ve çok sayıda davetli katıldı.    

Bu yıl 5 farklı köyden 18 üreticinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri ilk 3’ü belirlemekte bir hayli zorlandı. İlk değerlendirme sonunda birincilik ve üçüncülük için puanlar eşit çıkınca, ikinci bir değerlendirme daha yapıldı. Yarışma sonunda birinciliği Dürdane köyünden Sayit Turan, ikinciliği Ovaakça’dan Erkut Kılıç, üçüncülüğü ise Selçukgazi’den Mustafa Turunç kazandı. Dereceye giren üreticilerden birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye ise 150 TL para ödülü verildi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X