Ovaakça’nın enerji alanı büyütüldü

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleşen Şubat ayı oturumunda, Ovaakça’da bulunan Elektrik Üretim A.Ş’ye ait olan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin enerji alanını genişleten karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Ovaakça’nın enerji alanı büyütüldü

SEYİT GÜNDOĞAN 

Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilce edilen plan notlarında; her yönde 100’er metre sağlık koruma bandı koruma bandı bırakılması koşuluna uyulacağı ve özel güvenlik bölgesi sınırından itibaren tesis yönünde 50 metrelik bandın da koruma bandı olarak ağaçlandırılması öngörülüyor. 

ÖZELLEŞTİRMEİNİN ALTYAPISI HAZIRLANIYOR

MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, plan notundaki bu koşula rağmen, enerji alanının büyütülmesiyle koruma 100 metrelik koruma bandını ve bölgedeki 340 bin metrekarelik ağaçlandırılacak alanı ortadan kaldırıldığını belirterek, enerji alanının büyütülmesiyle aynı zamanda bu tesisin özelleştirilmesinin alt yapısının hazırlandığını savundu. Dosyaya CHP ve MHP grupları ret oyu kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X