Ovada büyük zarar

Yenişehir’de önceki gün yaşanan dolu yağışının, 15 bin dönüm ekili alanda etkili olduğu bildirildi. Meyve ağaçları, sebze ve tahıl ürünlerinde büyük zarar meydana geldiği belirtildi.

Ovada büyük zarar

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de önceki gün saat 17.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı, ekili alanlarda ciddi zararlara yol açtı. Dolu yağışı ilk belirlemelere göre Çelebi, Karabahadır, Yolören, Uluköy, Subaşı, Köprühisar, Ebeköy, Çamönü, İncirli, Aydoğdu, Kavaklı, Hayriye, Terziler ve Eğerce Mahalleri’ndeki tarlalarda etkili oldu.

Dolu yağışının yaşandığı bölgelere giden Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin, ekili alanlarda oluşan hasarı yerinde inceledi. Dolu yağışından yaklaşık 15 bin dönüm ekili alanın etkilendiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bezelye, ayçiçeği, buğday, arpa, biber, fasulye, soğan ve domateslerle, şeftali ve elma ağaçlarında zarar oluştuğunu anlattı. 

Fındık büyüklüğündeki dolu tanelerinin ürüne çarptığı noktadan itibaren hızla çürümeye neden olduğunu vurgulayan Aktaş, “Sebze ve meyveler hızla düşen dolu tanelerinin etkisiyle kırılmış, parçalanmış ya da ciddi darbeler almış. Bazı tarlalardaki ürünlerdeki zarar yüzde 100’e yaklaşıyor. Oluşan zararın kesin boyutları ancak ilerleyen günlerde anlaşılabilecek” dedi.

HASAR TESPİTİ

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri de, tarlalardaki ilk incelemeleri gerçekleştirdiklerini ve çiftçilerden hasar tespit talebinde bulunmalarını istediler. Yetkililer, tarlalarında hasar oluşan çiftçilerin pazartesi gününden itibaren Müdürlüğe başvuruda bulunmasının ardından, arazilerde tespit çalışmalarına başlayacaklarını kaydettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X