Ovadan bereket fışkıracak

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Boğazköy Barajı ile Yer altı Sulama Projesi’nin ilçedeki tarımsal faaliyetlere büyük katkısı olacağını ifade etti. Salı Sohbetleri Düşünce Platformu’nun konuğu olan Kamıl, “Yenişehir’de tarımsal sulama konusund

Ovadan bereket fışkıracak

GÜRHAN ADANA

 

Bu yatırımların hem maliyetleri azalttığını hem de modern tarıma geçişi sağladığını ifade eden Kamıl, “155 bin dönüm alanın sulanacağı Boğazköy Barajı’nın yer altına kanaletlerin döşenmesi sürüyor. Önümüzdeki nisan ayından itibaren 40 bin dönüm alana su verilecek. Kalan bölgelerin kanaletlerinin döşenmesi ise 30 Ağustos 2016’ya kadar tamamlanacak. Barajdan, Yenişehir’den 21, İnegöl’den 3, Kestel’den ise 2 mahallenin arazi sahipleri yararlanacak” diye konuştu.

BÜYÜK TASARRUF

Yer altı Sulama Projesi’nin ise 8 mahalledeki toplam 55 bin dönüm araziye hayat vereceğini anlatan Kamıl, 60 milyon lira maliyetli bu projenin tamamlandığını ve nisan ayında çiftçilerin yer altından çekilecek sularla arazilerini sulayacaklarını ifade etti. 

Kamıl, “Yer altı Sulama Projesi’nin 1 yılda 26 milyon 908 bin 204 TL, Boğazköy Barajı’nın ise 73 milyon 414 bin lira tasarruf sağlayacağı hesaplandı. Yer altı Sulama Projesi maliyetini 2,5 yılda, Boğazköy Barajı ise yaklaşık 5 yılda çıkaracak” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X