Ovit Tüneli 2017 sonunda açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan biri olan Ovit Tüneli’ndeki çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Ovit Tüneli 2017 sonunda açılacak

Arslan, ulaştırmada doğu-batı koridorlarının ardından yoğunlaşılan kuzey-güney hatlarında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Türkiye’nin kuzeyiyle güneyinin 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlanacağını ifade eden Arslan, bu hatlardan son üçünün Karadeniz’i Doğu Anadolu ve Akdeniz ile buluşturacağını belirtti. 

Çalışmalarda önemli mesafe katedildiğini vurgulayan Arslan, Rize’nin İkizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli’nin stratejik önemine işaret etti. Arslan, ”Ülkemizin kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayacak 18 koridordan biri olan tünelde çalışmalar hızlandı. Ovit Tüneli’ni 2018’e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız” dedi.

Dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak Ovit’in 14 bin 200 metrelik güzergahı ve devamında Kop Tüneli ile Erzincan’a ulaşımı kolaylaştıracağını anlatan Bakan Arslan, tünelin Erzurum’un İspir ilçesi üzerindeki tünellerle Erzurum’a, Gümüşhane üzerinden Trabzon’a ve Erzincan’a bağlanacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X