‘Oy kullanmak külfet değil ayrıcalıktır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oy kullanmak bir külfet değil tam tersine bir ayrıcalıktır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz yer, dağlardaki silahlar değil sandıktır” dedi.

‘Oy kullanmak külfet değil ayrıcalıktır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karlsruhe Messe Arena’da düzenlenen “Gençlik Şöleni”nde yaptığı konuşmasına, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Almanya Federal Cumhuriyetinin değerli vatandaşları” diyerek başladı ve başta Almanya olmak üzere yurtdışında yaşan tüm Türkiye vatandaşlarına selamlarını iletti.

Tüm kadınların Anneler Günü’nün de mübarek ve kutlu olmasını dileyen Erdoğan, salonda bulunanlardan, hayatını kaybetmiş tüm anneler için dua etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da ve özellikle de Almanya’da yaşayan, yaklaşık 1 milyon 450 bin seçmenin 7 Haziran seçimlerinde belirleyici rol oynayacağını vurgulayarak, “Her bir kardeşim şunu çok iyi bilmelidir; kullanma hakkına sahip olduğunuz oy kesinlikle sadece bir oy değildir. Meşhur bir söz var; ‘Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır’. Sahip olduğunuz oya bu anlayışla yaklaşmanızı istiyorum” dedi.

Geçmiş dönemlerde gümrüklerde oy kullanma zorunluluğu nedeniyle yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme haklarını yeterince değerlendiremediklerine işaret eden Erdoğan, “Biz, yurtdışındaki vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının yolunu açmış bulunuyoruz.  Malum ilk defa cumhurbaşkanlığı seçiminde bu uygulamada bazı aksaklıklar oldu, istediğimiz neticeyi alamadık, yeterli bilgilendirmeyi yapamadık, ama bu seçimde yurtdışındaki kardeşlerimizin en az Türkiye’deki oy kullanma oranındaki bir yoğunlukta sandık başına gideceklerine inanıyorum” diye konuştu.

“Oy kullanmak ayrıcalıktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oy kullanmak bir külfet değil, tam tersine ayrıcalık, imkan, fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer dağlardaki silahlar değil, sandıktır, sandık. Bugüne kadar silahlı örgütleri arkamıza alarak bu ülkede iktidar olmadık, tam aksine gönülleri kazanarak iktidar olduk. Birileri de silahlı terör örgütlerini arkalarına alarak, ülkede bir şeyler yapmaya gayret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının sayısının yaklaşık 6,5 milyonu bulduğunu ve bu sayının Türkiye’de en az 6 büyükşehir statüsündeki bir şehir ettiğini anlatan Erdoğan, “Bunları ihmal eden bir parti Türkiye’deki en az  6 büyükşehir statüsündeki şehri gözden çıkarmış olur. Hiçbir siyasetçinin, partinin böyle bir lüksü olamaz. Ben, sizlerden elinizdeki gücü en iyi şekilde kullanmanızı özellikle rica ediyorum. Almanya’daki ve Avrupa’daki sandıkların tümünü sevginizle, aşkınızla, azminizle doldurmanızı rica ediyorum” dedi.

“Oyuna gelmememiz lazım”

“Bunların sevgileri falan sahte, inanmayın. Bunlar sevemezler. İnsan öldürende sevgi olur mu, insanları katledende sevgi olur mu?” diyen Erdoğan, “Öyleyse bu oyuna gelmememiz lazım. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve şunu unutmayacağız, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bu yolu böyle yürüyeceğiz. Bunlar tek millet diyebilir mi, tek bayrak diyebilir mi, tek vatan diyebilir mi, tek devlet diyebilir mi? Öyleyse 7 Haziran’da bunu diyemeyenlere gereken cevabı benim Avrupa’daki kardeşlerim vermelidir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Şimdi Avrupa’da, buralarda da ‘Alisiz Alevilik’ diye bir şeyler çıktı ya. Şimdi bu Alisiz Alevilerin içerisinden bir tanesini de aday yaptılar, milletvekili adayı. Kardeşlerim, uyanık olmaya mecburuz. Eğer Alevilik, Hazreti Ali Radıyallahu Anh Efendimizi sevmekse benden daha Alevisi olamaz. Ama yok. Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu ‘Alisiz Aleviler’ düşünsün. Bunlara gereken cevabı 7 Haziran’da vereceğinize ben inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X